Modlitby zasvätenia rodín

Zasvätenie rodín Božskému Srdcu Ježišovmu

Božské Srdce Krista

Najsvätejšie Srdce Ježišovo, Ty si prejavilo cez Margitu Máriu Alacoque, že chceš mať miesto vo všetkých kresťanských rodinách. Uvedomujúc si Tvoje prianie, chceme Ti dnes verejne zasvätiť a obetovať našu rodinu. Chceme žiť podľa Tvojho príkladu, aby v našej rodine prekvitali čnosti, za ktoré si Ty, najmilší Spasiteľ, prisľúbil pokoj už tu na zemi. Budeme sa chrániť všetkého, čo Ty odmietaš a odsudzuješ ako zlo. Vládni nad naším rozumom jednoduchosťou viery. Kraľuj v našich srdciach, ktoré horia láskou k Tebe a my budeme i naďalej roznecovať oheň tejto lásky predovšetkým častým svätým prijímaním.
Božské Srdce Ježišovo, buď vždy medzi nami kdekoľvek a kedykoľvek sa stretneme. Žehnaj všetky naše práce a námahy. Rozptyľuj naše starosti, posväcuj naše radosti a uľav nám v našich trápeniach.
Keby Ťa niekto z našej rodiny urazil hriechom, prosím Ťa, Božské Srdce, nedaj mu zabudnúť, že si plné dobroty, lásky a milosrdenstva k hriešnikom.
A keď nadíde hodina rozlúčky a tieň smrti pohrúži našu rodinu do smútku, posilňuj nás, aby sme všetci s vierou prijímali Tvoje večné rozhodnutia. Nech nás uteší myšlienka, že príde deň, keď sa celá rodina znovu stretne v Tvojej sláve, kde Ťa chceme naveky oslavovať za Tvoje dobrodenia.
Amen.

Zasvätenie sa Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie Fatimskej

Fatimská Panna Mária, Matka Božia, útočište hriešnikov a Matka Božieho Milosrdenstva: zasväcujeme sa tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu so všetkým, čo sme a čo máme. Prostredníctvom tvojho Nepoškvrneného Srdca sa chceme úplne obetovať tvojmu najmilšiemu Synovi, Ježišovi Kristovi na službu jeho Cirkvi a za spásu hriešnikov.
Dobrá Matka, prijmi nás pod svoju materinskú ochranu takých, akí sme, a urob nás takými, akých nás Ty chceš mať. Zachráň nás od všetkých nebezpečenstiev. Pomáhaj nám premáhať všetky pokušenia, ktoré na nás doliehajú, aby sme si zachovali čistotu duše i tela. Nech je tvoje Nepoškvrnené Srdce našim útočišťom a cestou, ktorá nás vedie k Bohu. Chceme žiť s tebou a s tvojou pomocou chceme plniť všetky svoje záväzky, ktoré sme prijali svojím krstným zasvätením.Vypros nám milosť, aby sme sa z lásky k Ježišovi často modlili a obetovali za obrátenie hriešnikov a na uzmierenie za hriechy proti tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu.
V spojení s tebou chceme žiť v oddanosti Najsvätejšej Trojici. Veríme jej, klaniame sa jej a milujeme ju. Amen.