Sv.Páter Pio a jeho myšlienky

1 To prvé, čo žiada, je: MILUJME BOHA!

Láska je základom a kľúčom všetkého! Veď Boh je Láska a kto žije v láske, žije v Bohu! Nemilovať, to je ako biť Boha päsťou do očí!

Lásku treba dokazovať! Ako? Dôverovať tomu, koho mám rád! A to i v skúškach. Najkrajší akt viery vyjde z tvojich perí vtedy, keď vieš trpieť, keď vieš kráčať za dobrom i v tmách, s vypätím posledných síl…

Láska k Bohu občas ako blesk na okamih roztne tmy a priamo v búrke ťa nesie až na srdce tvojho Boha. A keby aj búrka vrcholila, tvoja duša bude vždy spočívať v náručí Božom, ako dieťa v náručí matkinom. Pán riadi všetko k tvojmu dobru. Nemysli si, že ti to vravím len tak, je to číra pravda.

Kto chce a žiada si milovať Boha ten ho už miluje. Veď ktože nám dal túto túžbu?…Boh sám už je v tom, kto ho chce milovať!

Úzkosť, nepokoj a nedôvera k Bohu sú v našom živote ako rakovinové nádory duše. Úzkosť je horším zlom než zlo samo. Milujme Boha jednoducho, a netýrajme sa úzkosťami. Stavajte sa proti priestupkom, no nech je to nenávisť pokojná a svätá, nikdy nie nepokojná a spaľujúca!

MILUJME BOHA I V UTRPENÍ

Hladinu vašej duše často môže rozvíriť búrka. Nebojte sa! I keď pán azda spí, v danej chvíli sa prebudí a vráti vám pokoj. Svätý Peter by bol kráčal suchou nohou po vlnách, keby sa nebol zľakol a nezapochyboval. Pochybovať o Bohu značí urážať ho…

Preto preč všetok nepokoj v každom súžení! Nepokoj iba prekáža Svätému Duchu. Trpezlivosť!…

Nežiadať si nikdy od Boha vedieť, prečo to a ono a prečo vás vedie práve tadiaľto. Dívajte sa na Krista, a on vás vedie! A dívajte sa na večnosť, tam vás chce priviesť!

Cítim, ako v mojom srdci rastie dôvera v Pána, takže môžem stále hlasnejšie volať: „I keby si ma vydal na smrť, predsa v teba budem dúfať, môj Pane!

Boh je Láska a tá je schopná vytŕhať ľudí z nečinnosti a priemernosti. Ale táto láska – Kristus je ukrižovaná a možno ju nájsť len na kríži. Preto je Kristus Láska zavše taká neznáma. Žiadame si totiž lásku, ale odmietame trpieť. Ježišovo náručie je otvorené, ale ruky má pribité. Kto ho chce objať, musí ho objať i s krížom, musí sa zúčastniť i na jeho agónii.

Opri sa o kríž ako Ježišova Matka, a vždy budeš mať dosť sily!

Smutný pohľad na ľudské bezprávie nech ťa nezaráža! V plánoch Božích i to je na niečo! Príde raz deň a budeš svedkom Božej spravodlivosti. Boh nech vás poteší, podopiera i požehná a nech vám dá čoraz viac cítiť, čo vraví sväté Evanjelium: „Moje jarmo je sladké a moje bremeno ľahké.“(Mt 11,30)

LÁSKA K BLÍŽNEMU

Všetky svoje sily musíme investovať do lásky k blížnemu, aby nám raz Pán mohol povedať: „Lebo hladný som bol a dali ste mi jesť…(Mt 25,35-36)

Najlepšie vynaložený čas je ten, ktorý sme vynaložili na posväcovanie iných.

V každom chorom je Ježiš, čo trpí. V každom chorom je Ježiš, čo čaká. V každom chudobnom, ktorý je chorý,  je Ježiš dvojnásobne: I trpí, i čaká!

Najkrajšou modlitbou a najšľachetnejšou obetou je láska k blížnemu v skutkoch!

MODLITBA

Modlitba je najlepšou zbraňou, ktorú máme. Je kľúčom, ktorý otvára Pánovo Srdce! Musíš  hovoriť Pánovi i srdcom, nielen ústami! A v určitých chvíľach musíš mu hovoriť iba srdcom!

Všetky modlitby sú dobré, keď má človek pritom dobrý úmysel a dobrú vôľu…Modlitba musí byť i naliehavá, to je znak, že je tam viera!

Keď ste pri modlitbe roztržití a zbadáte to, urobte ako chodec, keď si vyberie nesprávnu cestu. Len čo zbadá, že sa pomýlil, už sa aj vracia späť.

Vedieť sa dobre modliť a mať z toho radosť, to je Boží dar, a stále si ho treba prosiť. Zo svojej stránky sa však máme snažiť modliť pokorne a pokojne, a tak čakať Božiu rosu a dar.

Modli sa a dúfaj, no nebuď ustaraný! Nie je to na nič! Boh je milosrdný a vypočuje tvoju modlitbu!

Dôverujte v Boha a to stále! A buďte si istí, že skôr pominie nebo a zem, než by vás on prestal chrániť! Najlepšia je tá posila, čo pochádza z modlitby.

SV.LITURGIA

Skôr by sa svet zaobišiel bez slnka, ako bez sv. Liturgie.

Ak v nedeľu cestuješ lietadlom, potom ho musíš prinútiť, aby pristálo, a ísť na sv.Liturgiu. V nedeľu je tým prvým účasť na bohoslužbe…

Nie, ani tých tisíc rokov slávy na zemi sa nevyrovná jedinej hodinke v sladkom rozhovore so Spasiteľom v najsv. Eucharistii.

  • Život je boj a vyhrá ho len ten, kto sa chrabro bije až do konca! Vôľa je jedinou bránou, ktorou môže vniknúť do nás hriech, inej nieto.
  • Zostaň vždy verný Bohu!…A nič nedbaj na pochabé posmešky! Vedz, že svätí boli zlému svetu vždy na posmech. Oni však šliapali všetky jeho zlé zásady!
  • Kristus vás chce priviesť do nebeskej vlasti. Čo na tom, či vás vedie cez púšte alebo cez polia. Hlavné je, že sa tam dostanete.
  • Nepriateľov v boji sa nebojte! Čím bližšie ste k Bohu, tým slabší je nepriateľ! A preto odvahu a vpred!
  • Dobre, predobre si zapamätajte, čo vraví Pán: „Pánom svojej duše môže byť len ten, kto je trpezlivý!